Cacao Ceremonie: De Helende Kracht van Cacao

Cacao wordt ook wel het voedsel van de goden genoemd. Het wordt daarnaast al millennia lang verteld door sjamanen en inheemse volkeren, dat wanneer de mensheid op Aarde compleet vergeten is hoe ze in harmonie met de natuur hoort te leven en de verbinding kwijt is geraakt met de Liefde in zichzelf, de hooggeëerde Maya godin van vruchtbaarheid, genaamd IxCacao, deze herinnering en goddelijke connectie weer terug zal brengen. Haar moederlijke eigenschappen maken haar geliefd bij veel mensen. Ze staat namelijk voor zachtheid, verbinding en nieuw leven.

Geroepen door een plant

De eerste keer toen ik las over het heilige cacao-drankje dat meestal tijdens een ceremonie gedronken wordt, voelde ik gelijk een innerlijke drang om het ook te doen. Op dat moment was ik twintig weken zwanger van mijn zoontje in 2020 en ceremoniële cacao drinken wordt sterk afgeraden tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode, vanwege de hoge dosis cafeïne.

Ik parkeerde dit idee en richtte mezelf op het moederschap en het kostbare cadeautje dat in mijn buik groeide. Maar dit gevoel om mij te verbinden met dit heilig drankje bleef aan me trekken. Elke keer als ik er weer wat over las, werd ik verheugde ik me hierop. “Ik moest dit doen!” Ik ervaarde een warm gevoel dat steeds door me heen golfde bij het denken aan het drinken van cacao.

Een Diep Verlangen

In mijn ervaring is het belangrijk dat je een diep verlangen ervaart voordat je cacao drinkt en de Spirit van Cacao daarmee in je energieveld brengt. Dit zorgt voor een betere afstemming, waardoor mama cacao haar magische werk kan doen in je leven. Je lichaam vertelt je zelf of ze dit medicijn wil ervaren. Voel jij dit ook? Lees hieronder meer over de krachtige werking van dit heilige cacao drankje.

Net zoals bij andere plantmedicijnen, geloof ik ook in de planten Spirit van Cacao en haar intelligente manier van communiceren met lichaam, hart en ziel. Wellicht kan dit heilig voedsel, ook wel Mama Cacao genoemd, assisteren bij het groeiproces van jouw Ziel. Mocht dit zo zijn, dan zal ze dit aan je laten weten door haar zachte energie in je verlangens te nestelen. Je voelt diep van binnen een impuls om je te verbinden met haar Spirit. Mama Cacao kiest jou. Zij weet namelijk het beste of je hier klaar voor bent. En als je je eenmaal uitgekozen voelt, weet dan dat je word ondergedompeld in haar Liefdevolle, verzachtende energie.

Cacao Ceremonie

En toen kwam die eerste keer dat ik de kracht van Mama Cacao mocht ervaren. Tijdens een magische cacao ceremonie voelde ik vòòr de eerste slok al lichtjes welke energieën zich aan mij zouden openbaren. Verdriet, stijfheid, stagnatie, zelfs diep verborgen woede. Maar daarna ook vreugde, warmte en een bijzonder gevoel van lichtheid. Er kwam veel los die eerste keer, maar ook de paar keren erna. Cacao laat je voelen wat je mag loslaten. Ze opent je, creëert ruimte in je en laat je dan de Liefde voelen waarmee die ruimte vervolgens gevuld mag worden.

Cacao Ceremonie
De Portal in je Hart

Het drinken van ceremonieel Cacao wordt al eeuwen gedaan door inheemse volkeren, sjamanen en natuurgenezers. Het is een krachtig medicijn dat door verschillende energie-lagen heen werkt. Ze heeft invloed op het fysiek-, emotioneel en energetisch lichaam. Vaak voel je tijdens een cacao ceremonie twintig minuten tot een half uur na inname de werking al en iedereen ervaart dit weer anders. Soms voel je zelfs vòòr de ceremonie al wat zich gaat aandienen. Maar wat zich wel altijd voordoet is dat er een energetische portal opent in het hart centrum waardoor je hart-energie verzacht en door je lichaam begint te stromen.

Deze energetische portal geeft je de mogelijkheid om te shiften naar hogere frequenties. Het versterkt je verbinding met je hart verlangens en helpt je deze te aarden. Het kan je ‘problemen’ oplossen via het dieper bewustzijn. Wat er op dat moment in het bewustzijn komt, is wat de kracht van cacao kenbaar maakt aan je. Het kunnen emoties en gevoelens zijn, maar ook gedachtepatronen of fysieke sensaties. De informatie dat zich openbaart is van enorme waarde voor de groei van je Ziel. Door ontspanning kan je de stem van de spirit van Cacao duidelijk horen en is het makkelijker om de roots van je lichamelijke of emotionele spanning op te sporen. Cacao brengt je in een staat van liefdevolle zachtheid. Je vermogen om compassie en empathie te voelen voor je eigen pijn en de pijn van anderen wordt sterk vergroot. Dit werkt helend en versterkt je verbinding met jouw omgeving.

Trauma Release
Hart Opener

Tijdens een aantal van mijn cacao ceremonies schreef ik de volgende inzichten op die doorgegeven werden door de Spirit van Cacao:

“Ceremoniële cacao helpt je om pijn en verdriet los te laten op een liefdevolle wijze. Het opent je hart waardoor energieën makkelijker in en uit kunnen stromen. Je frequentie gaat omhoog en aangezien Liefde de hoogste frequentie is, stem je jezelf hier op af. Dit zorgt ervoor dat je met meer compassie en zachtheid kunt reageren op energieën die in het bewustzijn komen.

Cacao ontwaakt je innerlijke Bron van Liefde. Een open hart kan meer verdragen. De doorstroom van energie wordt daardoor geactiveerd. Je wordt er bewust van dat je altijd de mogelijkheid hebt om je hart te vullen met liefde, of juist liefde te tappen vanuit de portal van je hart. Een open hart trekt energieën aan die ook openstaan voor liefde. Een open hart manifesteert met meer gemak en verbindt zich met de universele energiebron. Ze worden één. Hierdoor ontstaat er flow. Je beweegt als het ware mee met de universele doorstroom van energie.

Laat het maar los!

En alles wat er niet meer bij past en mee vibreert met deze hogere vorm van energie dient losgelaten te worden. Alles wat niet meer mee kan in die universele stroom van liefdevolle energie komt naar voren in het bewustzijn. Het wordt in het licht geplaatst zodat je het kunt doorvoelen en de boodschap wat het kwam brengen kunt ontvangen. Dit is de intelligentie van de heilige Cacao plant – het vervangt oude energie met frisse ideeën en vernieuwde kracht. Als herboren, vanuit de ogen van je innerlijke kind, zie je weer mogelijkheden tot groei en bloei.

Moederkracht – Creatieve Flow

Heilige cacao verbindt je met je innerlijke ritme, ofwel je natuurlijke cyclus. Het activeert je vrouwelijke energie. Door het openen van je sacraal chakra helpt het je om onverwerkte emoties te doorvoelen waardoor je intuïtie geactiveerd wordt. Het innerlijk weten komt meer op de voorgrond te staan. Door overwerkte emoties te elimineren wordt je energieveld gezuiverd e n kan je innerlijke licht makkelijker doorkomen. Zo wordt er ruimte gemaakt voor de goddelijke energie om door je heen te stromen en jou te voeden met de liefde van de moedergodin.

Cacao opent je sacraal chakra en heelt je baarmoeder energie. Een intentionele cacao ceremonie verhoogt de moederlijke energieën. Het opent je verzorgende kwaliteiten en zorgt voor een diep gevoel van geborgenheid. Hierdoor voel je je veilig genoeg om je meest kwetsbare kant te laten zien. Vanuit je kwetsbare, authentieke zelf is het eenvoudiger om je ware potentieel te aarden.

Diep Verbonden met de Aarde

Een cacao ceremonie is een krachtige manier om diepe wortels te laten groeien. De pure, ceremoniële cacao zorgt voor een diepere verbinding met Moeder Aarde en de schepping. De cacao helpt je om je energie te gronden, wat essentieel is voor het groeien van diepe wortels. Door jezelf te aarden, creëer je een stabiele basis waarop je spirituele groei kan floreren. In een veilige en heilige ruimte, begeleid door intenties en rituelen, kun je de helende kracht van cacao ervaren en je verbinding met de aarde versterken. Dit proces helpt je niet alleen om je innerlijke balans te vinden, maar ook om veerkrachtiger en standvastiger in het leven te staan.

Hoe dieper je verbinding met de aarde is, hoe sterker je aardse kwaliteiten zijn. Je lichaam is gezonder en je manifestatiekracht is krachtiger. Je beweegt makkelijker mee met het aardse leven. Jouw wortels groeien het snelst door het cultiveren van een diepe liefde voor onze aardbol. Hoe dieper jouw liefde, des te dieper jouw wortels de kern van de aarde reiken. Liefde is uiteindelijk de meest de brandstof voor spirituele expansie.

cacao ceremonie
Chemie

Cacao is een inheems medicijn voor meso-amerika. Daar wordt dit plantmedicijn geëerd en behandeld als voedsel voor je ziel. Cacao bezit namelijk de intelligentie om je de verbinding met je voorouders te laten voelen en voorouderlijke kennis te channelen. Daarnaast is het een superfood en spirituele remedie. In de wereld van cacao ceremonieën komt de magie niet alleen voort uit de rijke smaak en diepe aroma’s van deze heerlijke boon. Maar ook uit de intrigerende chemie die het met ons lichaam deelt. Het bevat o.a. anandamide: de gelukszaligheidsmolecule, theobromine: dat tedere en creatieve energie geeft, magnesium: dat je brein voedt en je spieren ontspant. Maar één van de meest fascinerende aspecten van cacao is de aanwezigheid van neurotransmittermodulerende stoffen. Dit zijn: fenylethylamine (PEA), monoamine-oxidase-remmers (MAO’s), en serotonine- en dopamine-verhogende componenten.

Molecuul van Liefde

Laten we eens duiken in de betekenis van deze termen. Fenylethylamine, vaak afgekort als PEA, staat bekend als de ‘molecuul van liefde’ vanwege zijn vermogen om de afgifte van endorfines in de hersenen te stimuleren. Dit kan leiden tot gevoelens van geluk, opwinding en verbondenheid. Het verklaart de emotionele intensiteit en de gevoelens van euforie die sommige mensen ervaren tijdens een cacao ceremonie.

Maar het gaat nog dieper. Monoamine-oxidase-remmers, of MAO’s, zijn enzymen die de afbraak van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine in de hersenen tegengaan. Door het remmen van deze afbraak, helpen MAO’s om de niveaus van deze belangrijke feel-good chemicaliën te verhogen. Hierdoor wordt een gevoel van welzijn, vreugde en focus wordt bevorderd.

Cacao ceremonie
Zelf-compassie

Wat ik vooral zo bijzonder vind aan het drinken van ceremoniële cacao, is dat het negativiteit transformeert tot een diepe liefde en compassie. De energie van de Spirit van Cacao voelt als een warme, beschermende deken. Het verzacht de zware gevoelens en emoties waar je misschien al tijden mee rondloopt. Wanneer je daarbij naar binnen keert, word je uitgenodigd om dieper contact te maken met je innerlijke wereld en de subtiele energieën om je heen. Lagen van (emotionele) pijn kunnen makkelijker worden afgepeld doordat er een diepere liefde en compassie voor jezelf en anderen ontwaakt en groeit. Mama cacao leert je de essentie van zelf-compassie en zelf-liefde door je hart te openen, jezelf te omarmen en je diepste emoties te helen met tederheid en begrip.

Superfood

De cacao die ik gebruik in de ceremonies is rauw en biologisch. Deze cacao komt van kleine boeren die de cacaobonen oogsten in de Peruaanse jungle. Cacaobomen produceren peulen die 20 tot 40 bonen bevatten. Deze cacaobonen worden gefermenteerd met een speciaal proces dat voorkomt dat de temperatuur tijdens de fermentatie boven de 40 graden komt. Vervolgens worden de cacaobonen in de zon gedroogd totdat ze nog maar 3% vocht bevatten. Ten slotte worden de bonen geschild en gehakt, waarna ze worden gemalen tot cacao pasta. Alle voedingsstoffen en feel-good stofjes blijven behouden tijdens deze zorgvuldige processen. Mijn cacaopasta bevat dus alle natuurlijke vetten, antioxidanten en nuttige stoffen die van cacao een krachtige superfood maken.

Lees jij deze blogpost nu? Dan is dit niet toevallig, want ik geloof niet in toeval, maar wel in synchroniciteit! Het is zeer waarschijnlijk de juiste tijd om te luisteren naar de fluisteringen van je ziel en je intuïtie te volgen. Terwijl de cacao nu al haar magische werk doet en zaadjes van verbinding in je gevoel plant, creëert het het een gevoel van ruimte in je energieveld waarin je kunt helen, groeien en transformeren. Voel je tot diep in je lichaam en hart dat je Mama Cacao nodig hebt om te helen en oude energie achter je te laten? Boek jouw cacao sessie en geef jezelf het geschenk van verbondenheid en innerlijke groei. Ontdek de niet-te-vergelijken kracht dat deze eeuwenoude praktijk te bieden heeft. Klik op de knop hieronder en begin jouw reis naar heelheid.

Ik kijk er naar uit om je te ondersteunen in jouw innerlijke reis!

Liefs, Preshanna

Cacao ceremonie
Cacaovrucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *